eScoring

Gliderscore

Gliderscore is de software van Gerry Carter welke we gebruiken om de scores van de diverse rondes in de wedstrijden te registreren, de scorebriefjes te maken en natuurlijk een einduitslag te berekenen. De piloten/tijdwaarnemers vullen zelf hun score van de vlucht in op een briefje en deze wordt handmatig ingevoerd in Gliderscore. Maar, dat hoeft niet meer! Gerry heeft zijn software verder uitgebreid met een webserver welke via een smartphone te bereiken is. Piloot/tijdwaarnemer kunnen nu de scores zelf invullen op hun smartphone en als iedereen dat gedaan heeft zie je meteen op je smartphone jou score in de ronde die je net gevlogen hebt.

eScoring

Gerry heeft deze manier van scores registreren eScoring genoemd. Hierna wordt op hoofdlijnen uitgelegd hoe dat werkt. Het is een vrije vertaling vanaf de website van Gerry, de volgende afbeelding laat zien hoe de gegevens in de laptop van de wedstrijdleiding komen. Niet meer via handmatig typen, maar via de dataverbinding:

De scorebriefjes zullen nog geprint worden en uitgereikt, dat verandert niet. Wat wel verandert is dat er op het scorebriefje een QR-code word meegeprint. Hier wordt uitgelegd wat een QR code is.

Door het scannen van de QR met je smartphone wordt je naar een website geleid waar je je score kunt invoeren. Een video kan veel beter uitleggen hoe het precies werkt, het is daarom handiger om deze video te bekijken van 1:55. Daar wordt uitgelegd hoe het voor de piloot werkt.

Als piloot heb je dus een paar zaken die geregeld moeten zijn:

  1. een smartphone met dataverbinding, beschik je hier niet over dan is er tijdens de wedstrijd ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een tablet van de wedstrijdleiding om je score in te voeren.
  2. een QR code scanner; voor Android toestellen is QR Droid aan te raden, deze is hier te downloaden. Voor iPhone is QR Scanner een goede app, deze is hier te downloaden

Tijdens de wedstrijd scan je de QR code waarna je contact maakt met de server en je je score kunt invullen. Na iedere ronde vul je opnieuw je score in.  Een mooie optie is dat je op je telefoon ook kunt zien wanneer je moet vliegen en bij welk doel je gaat vliegen.

Dit is de basis voor eScoring, er is een uitgebreide engelstalige uitleg te vinden voor het pilotengedeelte van eScoring op de site van Gerry.

Wij verwachten hiermee dat alle piloten snel en accuraat op de hoogte zijn van hun scores en de andere deelnemers en dat dit bijdraagt aan een mooie competitie!

Wil je dit op je mobiel nalezen, scan dan deze QR eens:
F5j QR