9 oktober 2016, Oosterland

      Reacties uitgeschakeld voor 9 oktober 2016, Oosterland

Onderweg naar en ter plaatse regende het licht. Gelukkig hield dit om een uur of negen op. Nadat het veld was ingedeeld werd ons moed ingesproken en werden enige regels doorgenomen. Helaas had de laptop andere ideeƫn en klopte de timing bij de eerste ronde niet. Na behoorlijk gesleutel en enige technische uitwisselingen ging het goed en konden we alsnog beginnen. Thermiek was er kennelijk nog niet door de natte ondergrond, maar geleidelijk aan werd het gras droger. Voor ca. 40% hebben we de zon gezien en was er meer en meer thermiek. Wel weer erg wisselend waardoor er deelnemers waren die wat beteuterd terug kwamen na hun ronde.
Ook waren er twee deelnemers die elkaar opzochten wat een mid-air opleverde. De ene zwever knakte en de andere deelnemer vloog zijn ronde uit. Dat leverde een refly op die even een puzzeltje opleverde en perfect werd opgelost.
Aan het einde van de vijfde ronde waren er aan de zuidwestelijke horizon te veel donkere luchten te zien en werd Internet geraadpleegd. Dat leidde tot de beƫindiging van een mooie wedstrijddag. Echt weer een vriendschappelijke F5J dag met wisselende resultaten. Zo is dat nou eenmaal met ons spelletje thermiek vinden.