23 april 2017, Horst

      Reacties uitgeschakeld voor 23 april 2017, Horst

Vorig jaar viel de bomenrij langs het veld minder op. Dit jaar hebben velen door de noord-noordwestelijke windrichting er positief gebruik van gemaakt. Twee waren minder fortuinlijk en bleven hoog in de boom hangen. Daar moest een profesionele boomklimmer aan te pas komen. Als de windrichting tegenover gesteld was geweest zouden de turbulenties op veld ook niet makkelijk zijn geweest.
Door de ietwat lage temparaturen is behoorlijk gebruik gemaakt van de kantine waar de verwarming werkte en de verzorging prima was. Halverwege de wedstrijd trok er een donkere lucht met wat spetters over vergezeld van wat stevige wind. Afwisselend weer met af en toe stukken blauwe lucht en wolken. Naar de wind toe vliegend waren er smalle kegeltjes thermiek met vlak daarnaast bredere “vuilkuilen” lastig dus en dat maakte samen met een beetje hellingwind boven de bomenrij een zeer afwisselende vliegdag.
Een heleboel nieuwe toestellen, soms met nieuwe deelnemers, hebben zich positief laten zien zelfs een vliegende vleugel waarbij het aanvliegen naar de “stip” nog om verbetering vroeg. Hij bleek wel goed te kunnen zweven.
Een linkje naar de website van (en dank aan) Sander met een verslag en prachtige foto’s