18 juni 2016, Nijverdal

      Reacties uitgeschakeld voor 18 juni 2016, Nijverdal

Nadat twee maal de geplande wedstrijd niet door kon gaan door de zeer slechte weersvooruitzichten konden we onze F5J hobby weer uitproberen. Rekening houdend met het weer dat s’middags vervelend zou gaan doen zijn we een half uur eerder begonnen. Bij het invliegen leek het al aardig “plakkerig” te zijn zo rond negen uur. Dat bleek wel te kloppen want de eerste twee groepen konden het aardig vinden.
Daarna was het afwisselend en de lichtere zwevers konden bij deze zwakke wind “goed uit de voeten”. De meesten vonden het, qua wind gezien, achterin het veld bij de bosrand en ook in het oosten was voldoende thermiek aanwezig. Voor de kenners een beetje zoeken en een beetje geluk voor de gewone vliegers. Dezelfde kenners gingen af en toe vroeg van het gas af en dat leverde ook wel eens een buitenlanding (meer dan 75 meter) op.
Wat kunnen die zwevers trouwens klein worden en moeilijk zichtbaar tegen de donkergrijze wolken als ze ver weg zijn. Afwisseling genoeg dus in een prachtige omgeving en een fijne accommodatie.
Ook de gastheren waren enthousiast over het F5J spel en ze hadden drie bekers aangeschaft voor de winnaars van de dag. De eerste plek was voor een Duitse gastvlieger die het vliegen van onze F5J competitie dan ook met een stuk of zes man graag komen aanvullen. Er kan veel en we hebben veel vrienden. Bedankt iedereen voor de fijne dag. Frans

De geplande wedstijd op de Ginkelse heide kon door de slechte weersvoorspelling niet doorgaan.

De geplande wedstrijd in Oosterland kon door de slechte weersvoorspelling niet doorgaan.